петък, 21 ноември 2008 г.

Като ще съм „куче“, поне да си полая

И аз гледах клипа с трамвая. И аз се смях до сълзи. Накрая не знаех смея ли се или плача.

Министър-председателят и Министърът на културата на България участват в екшън комедия, рекламираща... конгрес. Че се возят на трамвай не е чудно: според имотните им декларации Премиерът е собственик на 1/6 от Мазда, а културният министър притежава цяло Тико. Как да си поберат идеите и сърцата в личните превозни средства? Не може!

Продължението на екшън-комедията не закъсня: Бойко Борисов утеши гражданите, че трамваите имат маршрут и посока. Господин Борисов, питам аз, защо се правите на ударен? Този клип е правен в София, използван е антикварен трамвай, който със сигурност се съхранява някъде в София и за снимките на клипа със сигурност е било взето официално решение движението по съответната трамвайна линия да бъде спряно за известно време. Иначе, поздравления! И Вие изстикахте няколко сълзи през смях от невярващите ни очи.

И, О БОЖЕ! Радост и щастие! В рамките на същата седмица екшън комедията с продължение се разви в трилогия:

Гледай, народе, какви торти хапват в кабинета:(източник)


Тук оставям приятелския разказвателен стил и възкликвам: ЕГАТИ НАГЛЕЦИТЕ МРЪСНИ!

На фона на цялата обществена подигравка, която предизвикаха с водевилната си екшън комедия, държавните ни лидери си позволиха да се отнесат със снизходително презрение към своите критици, наричайки ги „кучета“.

Е хайде да си полаем тогава, колеги.

А докато ние си лаем, знаете ли какво правят трамвайните работници?

Правителството иска да амнистира „осъдените за леки престъпления“ , а Българската социалистическа младеж се бори за узаконяване на „еднополовото съжителство“ (в. „168 часа“, брой 47, стр. 6 и 7).


Та ето какво можем да заключим за пътниците в трамвая:

- пенсионери над 70,

- дребни престъпници и

- желаещи законно да съжителстват еднополово.Е по-добре да съм „куче“, отколкото да се возя на тоя трамвай!