понеделник, 24 ноември 2008 г.

RE:TV и нов повод за политическо въодушевление


Много се зарадвах, когато миналата седмица бях поканена да участвам във воденото от Иван Бедров предаване „Булевард България“ по re:tv. Въпреки че винаги ми е било доста по-трудно да се изразявам в avi формат, отколкото в rtf/html, реших, че нищо не ми пречи да се опитам. Преди предаването си мислех, че 20 минути са адски много време и че ще трябва да говоря по-подробно, но в действителност в студиото ми се сториха като 2.
По принцип не съм свикнала да се изразявам особено стегнато (защото от мен трудно се взима думата) и на няколко пъти не успях да си довърша мисълта.

Сега като се замисля, май така стана по-добре, защото събеседникът ми Христо Христев се оказа изключително интересен и интелигентен млад мъж и си заслужаваше той да говори повече. Единствената причина изобщо да напиша тази публикация е, че искам да кажа, че за мен беше чест да се запозная с такъв качествен представител на българското ляво (но за съжаление в момента „неформален социалист“, както каза самият той).

Преди седмица (а и в предаването) обявих, че виждам своя политически представител в лицето на Мартин Димитров - факт, който се обуславя от изрично десните ми убеждения и от това, че според мен той е политик, който може да свърши доста полезни неща в тази държава. Сега казвам, че ако в българското ляво всички бяха като Христо Христев, всичко щеше да е идеално.

Такива мъже трябва да са политическите ни лидери, а не трамваяджии, мутри, агенти и пишман юпита!