понеделник, 17 ноември 2008 г.

Вече се занимавам и с политика

Ноам Чомски е казал:

Политическите ми възгледи са мои собствени.
Науката за езика не е моя.

Аз разбира се съм много далеч от това да се сравнявам с Чомски, но ще използвам мисълта му като преход към едно отклонение от темите, по които пиша обикновено.

На 24 години съм и подобно на повечето хора от моето поколение, никога не съм се интересувала активно от политиката в България.
Причината това да се промени е Мартин Димитров - депутат, който в момента е кандидат за председател на СДС.
Няма нужда да обяснявам кой е Мартин Димитров и какви заслуги има. Достатъчно е да спомена, че той има блог, където надлежно е предоставил пълна осведоменост за това с какво точно се занимава. Нещо, което не важи за нито един друг български политик. Навярно защото повечето не вършат никаква полезна работа или просто защото още живеят в ерата на факса.

След вчерашната среща на Мартин Димитров с неколцина български блогъри (описана точно, ясно и безпристрастно от Комитата), мога да кажа, че той е точно такъв, какъвто си го представях: млад човек, който наистина иска да свърши работа.

Мартин Димитров не демагогства. Той говори ясно и честно. Той не обещава, а описва конкретни и изпълними решения за наболелите икономически проблеми на страната.

Силно се надявам да спечели на вътрешните избори в СДС, за да може да направи още повече.