четвъртък, 29 януари 2009 г.

Блогърите са опасни, казионните журналя - хич

Преди 8-9 години, точно в зората на интернет ерата, когато да чатиш в ICQ и да разглеждаш yahoo беше на мода, аз бях още ученичка - 9-ти или 10-ти клас. Един ден след училище отидох да початя в Матрицата за около час-два и след това си се прибрах в Перник. На пътя между гарата и вкъщи ме срещна едно момче от Квартала - познат на познати. „Аре“, вика ми „на кафе!“ Аз: „Не мога, днес бях на интернет и съм изморена!“ Той позеленява и изписква: „Еее, писнА ми вече! Тоя интернет че го стрОшим!“

В стила на този пернишки „хакер“ някои казионни български медии направиха един доста наивен, да не кажа кретеноиден, ход срещу интернет обществото.

Как пък точно на 27 януари, когато представителите на Електронна граница даваха пресконференция в БТА , някакъв доста съмнителен субект отвлече автобус и го освободи благодарение на „великата“ „разследваща“ „журналистка“ Миролюба Бенатова от „култовата“ „телевизия“ BTV. А съмнителният субект - хем с пистолет, хем блогър!

Алеле колко удобно!

Колко удобно някакъв кретен да отвлече автобус и после да се окаже, че имал блог. Колко удобно това да се случи баш когато се обсъжда следенето на Интернет от МВР. Колко удобно е да си имаме журналисти, които да творят умотворения като “Блогърът с пистолет”. (от Григор)

Е го е „геройството“ на смелата журналистка и храбрите пазители на реда в картина и текст:

Похитителят слезе, носейки малка раничка. Остави раничката до кофа с боклук. Спокойно отвя единия край на якето си, извади оръжие. Остави го на земята. След това отвя другия край на сюртука си, извади и от там патлак. Остави го на земята.

След малко две ченгета дойдоха и свойски го заговориха. Представям си диалога: - А бомбата? Де е бомбата?
- Абе, нямам бомба, бъзикнах ги. Майтап да става.
- Ама как няма бомба бе? Трима колеги с памперси са заради тебе. Твойта !@$#@!@#$!@#$!

След това го хванаха за ръцете и двамата. С много труд го накараха да легне на земята и го закопчаха. (Дончо Ангелов)

На мястото на събитието дотърчава смелата журналистка!

Да се смея ли? Да плача ли?

В същото време Министерски съвет излиза със следната поръчка:

Организиране и провеждане на информационна кампания за популяризиране на България и честване на 100-годишнината от независимостта й чрез български и световни медии, разделена на 2 обособени позиции: І-ва обособена позиция: "Информационна кампания чрез водещи печатни български медии на национално и регионално ниво"; ІІ-ра обособена позиция "Информационна кампания чрез водещи световни медии".


Абе ние да не сме паднали от небето?? 100-годишнината я празнувахме септември миналата година! А на горния линк зачитам, че на 07.01.2009 г. Министерски съвет дава поръчка в продължение на 5 месеца през 2009 г. да се славят работещите институции на великата ни държава в страната и чужбина именно по повод 100-годишнината! Оферти са били събирани до 20.01.2009 г. И така като гледам казионните ни медии, май вече кампанията е в ход!

Повече за скандалната поръчка на Министерски съвет, четете на страниците на списание „Тема“, брой 3 26.01-01.02.2009 г. Позволявам си тук да копирам великолепната статия „Бели лъжи за черни дни“ на Веселина Седларска - задължително я прочетете!