вторник, 6 април 2010 г.

Ако можеха да говорят...


Гугъл били измислили програма за животински превод*, с помощта на която хората да могат да разбират животните.
Забавиха се! Те животните междувременно проговориха на човешки:
Австралийският фермер Джоузеф Керидж, влизайки в свинарника, за да нахрани животните, забелязал, че едно от тях го гледа злобно. Ухилвайки се, той потупал свинята по тила. Недоволно изгрухтявайки, тя избягала в далечния ъгъл. Затваряйки зад себе си вратата, Джоузеф чул нечие мърморене. Можело да се различат изрази като "глупак, идиот, върви по дяволите". Австралиецът се огледал, но не видял никого. А в същото време оскърбленията продължили: "Нищожество, боклук, негодник, върви на..." След като едва не припаднал от изненада, Джоузеф се убедил, че го ругае именно сърдитата свиня.
Фермерът се съвзел от шока и поканил жена си и приятели да видят "чудото". Говорещата свиня, гледайки с презрение към зяпльовците, обаче не бързала да демонстрира уникалните си способности. Решавайки, че Джоузеф от преумора "временно е излязъл от строя", близките му го посъветвали да се консултира с лекар. На излизане от свинарника до тях достигнали размесени с грухтене думи като "гадове, паразити, животни, боклуци"...
Учени, разгледали говорния апарат на животното, открили в устата на свинята ... напълно човешки гръклян с високо небце и два правилни реда великолепни зъби.
Някои специалисти предполагат, че ругаещото животно е мутант. Професорът от Сиднейския университет Майкъл Грос твърди, че в резултат на неотдавна падналия на Земята метеоритен дъжд биосферата е претърпяла сериозни промени, в резултат на което "ще проговорят" и много други наши по-малки събратя.
Решавайки, че говорещата свиня се нуждае от човешки условия, Джоузеф я вкарал в дома си. Жена му обаче се противопоставила на хуманния му порив, тъй като се уплашила, че свинята ще "обогати" речника на малките им деца.

(По информация от в."Мегаполис експрес" - Русия)

(от тук ми е информацията)


*Който има по-добър вариант за превод на Google Translate for Animals, нека каже.