петък, 11 февруари 2011 г.

Любов и други злодеяния

Досега не съм писала в този блог за филми. И за пънк, и за 14 февруари не съм писала, но сега ще пиша и за трите :)

„Любов и други злодеяния“ (Ljubav i drugi zločini/Love and Other Crimes) е страхотен сръбски филм. Разказва историята на една обикновена жена, която е решила да напусне сивото си ежедневие сред белградските панелки. Целият филм е сниман в междублокови пространства, подобни на тези в много български градове. Атмосферата ще ви върне със звучен шамар в средата на 90-те - този така незабравим период. И на фона на всичко това: една любов и Besame mucho в няколко версии.

Признавам си, че първоначално филмът не ме впечатли, но остана в съзнанието ми и постепенно разбрах колко ценен е всеки един от диалозите и какво всъщност значи финалната сцена. Можете да свалите филма от Замунда или да го гледате в youtube.


(любимата ми част е разговорът с бабата - от 3:08)

За 14 февруари... ъъъ... този така специален празник... ви предлагам да го посрещнете на... пънк концерт, който ще се проведе на 13 февруари в рок бар Fans :)„Разврат и поквара“ са истинско събитие на българската пънк сцена и ще представят нов албум, който аз вече си купих и мога да кажа, че това са най-яките текстове на български, които съм чувала от доста време насам. „Нови цветя“ са авторите на хита „Люта чалга“, a „Боли ме фара“ са нова банда, която съм извънредно любопитна да видя.

С това отклонението от обичайните за блога теми приключва. Очаквайте нови статии за лингвистични проблеми в съвсем скоро време :)